Nie ma co ukrywać, taka płyta jest zwykle sporym wydatkiem. Jest to jednak wydatek, który zwraca się w czasie dalszego użytkowania. Po pierwsze, taka płyta pozwala zaoszczędzić naprawdę mnóstwo czasu. Pole grzejne nagrzewa się błyskawicznie, dzięki czemu gotowanie jest ekspresowe. Pola grzewcze płyty pracują zawsze optymalnie, dzięki czemu potrawy szybko osiągają wysoką temperaturę. Dzięki sensorom temperatura smażenia jest również optymalna. Pozwala to na szybkie uzyskanie idealnie usmażonej potrawy. W trakcie smażenia płyta zużywa tylko tyle energii elektrycznej, ile naprawdę musi. Najbardziej nowoczesne modele płyt indukcyjnych są naprawdę innowacyjne. Wyposażone są na przykład w funkcję rozpoznawania kształtu naczynia. Dopóki nie zostanie on rozpoznany, płyta nie rozpocznie grzania. Oszczędzi to również energię elektryczną. Generalnie płyta indukcyjna jest bardzo czuła i szybko reaguje na wprowadzone przez nas zmiany w procesie grzania. Sprawia to, że oszczędza się znaczną ilość energii elektrycznej. W razie potrzeby kuchenka wyłączy się automatycznie, co również przyniesie korzyści dla portfela. Poza kuchnią indukcyjną opłaca się również inwestycja w nowoczesny piekarnik. Dzięki funkcji termoobiegu pieczenie w nim będzie znacznie szybsze niż do tej pory. Dodatkowo można dokupić również szybkowar, a już na pewno dobre, solidne garnki i inne naczynia.
Written on styczeń 20th, 2014 by admin