Chyba każdy chociaż raz w życiu kupił coś co w istocie nie nadawało się do zjedzenia. Takie sytuacje są nieprzyjemne, bo często szkoda jechać z paragonem na drugi koniec miasta, a słuszna złość i tak pozostaje. Warto pamiętać o kilku zasadach, które pozwolą zawsze cieszyć się świeżym jedzeniem. Przede wszystkim warto zrezygnować z jedzenia paczkowanego na miejscu. Trzeba również pamiętać o tym aby, jedzenie, takie jak jogurty itp.; brać tylko z lodówki. W innym przypadku mogą się one dużo szybciej popsuć. Paczkowane towary najlepiej brać z głębi półki czy lodówki. W ten sposób można uniknąć kupienia towaru, który ktoś inny przed nami tutaj odłożył. Zazwyczaj również towary leżące w głębi lady chłodniczej mają dłuższy termin przydatności do spożycia. Lepiej wcale nie brać z lady chłodniczej towarów niepaczkowanych, bo tak naprawdę nie wiadomo, jak długo już tam leżą. Trzeba uważać również przy zakupie towarów z przeceny. Często przecenia się takie artykuły, których data ważności już się kończy. Wtedy trzeba ją sprawdzić wyjątkowo dokładnie i kupić przecenione towary w naprawdę niewielkich ilościach. Kupienie dokładnie takiej ilości jaką jest się w stanie zjeść, zapobiegnie popsuciu się jedzenia w domowej lodówce. Lepiej także wystrzegać się towarów paczkowanych w sklepie, bo zmiana etykiety czy prze paczkowanie takiego towaru nie stanowi dla sklepu dużego problemu.
Written on styczeń 20th, 2014 by admin